Med

Filters

 • Quickview

  Akacijev med

  Akacijev med čebele nabirajo na cvetočih akacijah Prekmurja in Primorske. Je skoraj brezbarvne do svetlo rumene barve in prijetnega nežnega okusa po akacijevem cvetu. Odlikuje ga izredno blag vonj po vanilji in zelo počasi kristalizira. Pomirja in blaži utrujenost. Odličen je kot sladilo za čaj, kavo in sadne solate. V Medarni Kovačič ga uporabljamo kot sladilo pri izdelavi vrhunskih marmelad z medom.
 • Quickview

  Cvetlični med

  Cvetlični med sodi med najbolj priljubljene vrste medu. Čebele ga skrbno nabirajo po travnikih in različnih medovitih rastlinah. Je svetlo rumene do rjave barve, odvisno od vrste rastline in dodatka mane. Odlikuje ga intenzivni vonj prijetnega okusa in aroma po travnikih in zeliščih. Krepi ožilje in srce. Zelo rad kristalizira. Primeren je za vsakdanjo rabo in peko odličnih sladic.
 • Sold out
  Quickview

  Gozdni med

  Gozdni med čebele nabirajo na iglavcih, listavcih in gozdni podrasti slovenskih gozdov. Je svetlo do temne rjave barve, včasih z rdečim in zelenkastim odtenkom. Ima značilen vonj po smoli, ki je različen od vrste mane. Bogat je z minerali. Odlično se poda kot dodatek k raznim omakam in kot sladilo jutranjega čaja. Zdravilen je pri vnetju dihalnih poti in živčni napetosti.
 • Sold out
  Quickview

  Hojev med

  Hojev med je sijoče srednje do temno rjave jantarne barve z rdečim odtenkom. Ima intenziven vonj po smoli, ki spominja na zeliščne bonbone. Kot drugi medovi iglavcev, je poln kalcija in drugih mineralov. Zelo redko kristalizira. Sodi med najkvalitetnejše medove. Priporočamo ga vsem, ki imajo težave s pluči in slabokrvnostjo.
 • Quickview

  Kostanjev med

  Kostanjev med je več ali manj temne, rjavkasto rdeče barve z zelenkastim odtenkom. Ima izrazit in intenziven grenak okus ter vonj po kostanjevemu cvetju. Oster in grenak okus spominja na zelišča in pelin. Med vsemi medovi vsebuje največ cvetnega prahu. Kristalizira dokaj počasi. Priporoča se pri slabokrvnosti, nespečnosti in utrujenosti. Veliko se uporablja pri peki domačih potic in raznega peciva.
 • Quickview

  Lipov med

  Lipov med je kremno bele barve z rumenim in zelenim odtenkom. Ima tipičen vonj po lipovem cvetju ter intenzivno aromo po mentolu, lipovem cvetju in zeliščih. Zelo rad kristalizira, počasi in neenakomerno. Odličen je kot sladilo v domačem čaju in vseh vrstah peciva. Priporoča se ljudem z nizkim krvnim pritiskom in pri lajšanju prehladov.