Bodimo zdravi

Filters

 • Quickview

  Apiko

  Apiko je mešanica vrhunskega doma pridelanega medu, cvetnega prahu, propolisa in matičnega mlečka. Tako kot stari narodi, je tudi sodobna znanost ugotovila in potrdila, da je med neprecenljiv v prehrani ljudi. Posebno visoko veljavo imajo danes izdelki na bazi medu in drugih čebeljih pridelkov. Matični mleček: je naravno biološko spodbudilo, ki zaradi fiziološko aktivnih snovi zboljšuje človekovo splošno zdravstveno stanje. Vsebuje vse vitamine: A1, B1, B2, B6, D, E, K … Cvetni prah: poleg velike količine beljakovin vsebuje še hranljive snovi: proste aminokisline, maščobe, sladkor, rudninske snovi, vitamin A, encime … Propolis: deluje na človekovo telo antibakterijsko, antivirusno na vse mikroorganizme. APIKO je torej izdelek, sestavljen iz vseh štirih naštetih komponent. Priporoča se predvsem starejšim ljudem, ker ureja in izboljšuje odpornost organizma proti boleznim, pri ženskah pa blaži težave pred in med menopavzo. Omogoča daljše umsko delo, učinkovito blaži težave srca, jeter in želodca. Pomaga bolnikom z obolelo prostato, izboljšuje prekrvavitev možganov in normalizira razvoj v rasti zaostalih otrok. Odraslim se priporoča 1–2 žlički na dan, otrokom polovično dozo, najbolje zjutraj na tešče in zvečer.
 • Quickview

  Cvetni prah

  Cvetni prah, ki se nahaja v prašnikih cvetov, je moška spolna celica, katere glavna naloga je oplojevanje rastlin. Za tvorbo semena zadostuje eno samo zrnce cvetnega prahu, veliko samo 4–25 mikronov. Za čebele je cvetni prah idealna hrana, saj zaradi kemične sestave zadovolji vse njihove potrebe. Predvsem je bogat vir beljakovin. Čebelja družina potrebuje cvetni prah skozi vse leto, saj brez njega čebele ne morejo vzgajati legla in izločati voska. Zato ga v času vegetacije čebele vneto nabirajo. Znanstveniki so raziskali delovanje peloda na naš organizem in dokazali, da pelod zaradi beljakovin, ki jih vsebuje, zdravi veliko bolezni in nepravilnosti delovanja organizma. Tako pomaga pri želodčnih težavah (driska in zaprtje) in vzbuja apetit pri neješčih. Pomemben je za bolnike, saj jim žlička cvetnega prahu na dan povrne moč in energijo. Priporoča se tudi pri dietah (zniževanje in uravnavanje telesne teže). Izboljšuje prekrvavitev možganov, izboljšuje vid in učinkuje kot lepotilno sredstvo. Redno jemanje cvetnega prahu zelo znižuje prostato. Odraslim se priporoča 1–2 žlički na dan, otrokom pa polovično dozo. Najboljše zjutraj na tešče.
 • 24.00 z vključenim DDV
  Quickview

  Matični mleček 20g

  Matični mleček je po kemični sestavi kompleksna snov, v kateri so beljakovine, aminokisline, ogljikovi hidrati, lipoidi, vitamini, minerali, oksidvodecenska kislina, pantotenska kislina in encimi. Pri mlečku je dokazana protivirusna, protibakterijska in protimikotična učinkovitost, kar izredno koristi človeku. Protivirusna učinkovitost pa se še poveča v pravilni kombinaciji z dodatkom propolisa (proti virusu influence). Zaradi navedenih lastnosti mleček preprečuje razširjanje virusnih bolezni, kakor tudi obolenja, ki jih povzročajo bakterije.
  24.00 z vključenim DDV
 • Quickview

  Med z rdečo peso

  Med z rdečo peso je mešanica doma pridelanega vrhunskega gozdnega medu in zgoščenega soka rdeče pese. Odkar pomnimo velja, da ima rdeča pesa veliko zdravilnih učinkov. Že v preteklosti je veljalo prepričanje, da uživanje rdeče pese izboljšuje, čisti kri in prav nič drugače ni tudi danes. Ima pa tudi še druge blagodejne učinke, kajti sok rdeče pese se veliko uporablja pri zniževanju povišane temperature, povišanem krvnem tlaku, deluje protivnetno, pri zdravljenju ledvic, žolča, jeter in limfnega sistema, saj razstruplja in krepi organizem. Prav tako je zelo priporočljiva za bolnike onkoloških obolenj, kajti uživanje le-te prepričuje rast rakavih celic. Redno uživanje medu z rdečo peso popravlja krvno sliko in je odličen izdelek za slabokrvne, saj vsebuje velike koncentracije železa. Med z rdečo peso ne priporočamo otrokom do 4 let. Otroci od 4–14 leta lahko zaužijejo do 3 čajne žličke dnevno, ostali pa od 1–4 žličke, najboljše po jedi.
 • 3.50 z vključenim DDV
  Quickview

  Medeni kis

  Medeni kis je naravni proizvod narejen iz medu s pomočjo alkoholnega in ocetno-kislinskega vrenja. Odlikuje ga bogat in poln okus, vendar ni sladek. Čudovito se poda k vsem vrstam solate in s svojim okusom očara največje gurmane. Za proizvodnjo le-tega uporabljamo najboljši cvetlični med, v katerem je preko 200 najrazličnejših vitaminov in encimov, ki kisu dajejo dodatno aromo in karakter.
  3.50 z vključenim DDV
 • Quickview

  Propolis alkoholni

  Je prijetno dišeča temnorjava in krhka smola. Čebela jo nabira z drevesnih poganjkov, iglic smreke, jelke in bora. Temu doda še cvetni prah in vosek. Raziskave so pokazale, da ima propolis antibakterijsko, antiglivično in antivirusno delovanje. Ugotovljeno je, da propolis preprečuje razmnoževanje gram pozitivnih bakterij, medtem ko na gram negativnih deluje samo v večjih koncentracijah. Glede na to je uporaba alkoholnega izvlečka propolisa primerna pri terapiji infekciji, ki povzročajo gram pozitivne bakterije, npr. infekcije kože, sluznice, infekcije v ustih in grlu in lažje oblike respiratornih infekcij. Tako si s propolisom lahko zdravimo usta, požiralnik, razjede želodca, infekcije črevesja, vnetje in rane debelega črevesja.
 • 4.20 z vključenim DDV
  Quickview

  Propolis nealkoholni

  Je prijetno dišeča temnorjava in krhka smola. Čebela jo nabira z drevesnih poganjkov, iglic smreke, jelke in bora. Temu doda še cvetni prah in vosek. Raziskave so pokazale, da ima propolis antibakterijsko, antiglivično in antivirusno delovanje. Ugotovljeno je, da propolis preprečuje razmnoževanje gram pozitivnih bakterij, medtem ko na gram negativnih deluje samo v večjih koncentracijah. Glede na to je uporaba alkoholnega izvlečka propolisa primerna pri terapiji infekciji, ki povzročajo gram pozitivne bakterije, npr. infekcije kože, sluznice, infekcije v ustih in grlu in lažje oblike respiratornih infekcij. Tako si s propolisom lahko zdravimo usta, požiralnik, razjede želodca, infekcije črevesja, vnetje in rane debelega črevesja. Količina: 20ml
  4.20 z vključenim DDV